2 Mart 2011 Çarşamba

Sömestr Tatili ve Harcamalar

MasterIndex'in tüketiciler üzerinde yaptığı araştırmaya göre sömestr tatilinin başlamasıyla beraber ailelerin büyük bir kısmı,  çocuklarına yönelik harcamalarında artış gösteriyor. Tatil boyunca kredi kartı ile yapılan alışverişlerde aile başına düşen harcama miktarı 267 lira fazlalık gösterdi.

Araştırma detayında yer alan bilgilere göre ailelerin;

yüzde 35'i sömestr tatilinde harcamalarını arttırdığı,
yüzde 19'unun tatile çıktığı ve bu sürenin ortalama olarak 8.3 gün olduğu görüldü.

Her 4 aileden 3'ünün çocuğuna karne hediyesi aldığı sömestr tatilinde hediyelerin genel olarak alışveriş merkezlerinden satın alındığı ortaya çıkıyor. Yüzde 48 alışveriş merkezi oranının yanında diğer hediyelerin yüzde 35 oranla pazardan alındığı araştırmanın sonuçları arasında görülebiliyor.

Bu sonuçlarla beraber ortaya çıkan tabloya bakıldığında özellikle ilköğretim ve sonrasında lise öğrencileri için sömestr tatiline yönelik pazarlama faaliyetleri içerisinde yer almak, şirketlere bu harcama pastasından pay almaları için iyi bir olanak olarak karşımıza çıkıyor. Sömestr tatili harcamalarını yaz tatili hediyelerine ve harcamalarına kıyaslamak gerekirse aileler; çocuklarına ödül verirken  ödülün gerek maddi gerekse de çocuk tarafında 15 gün sonra okula başlayacağında konsantrasyon erozyonuna neden olmayacak ürünler olmasına dikkat ettiği gözlemleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder