8 Temmuz 2013 Pazartesi

Uçaktan değil, arabadan kork!

Uçaktan değil, arabadan kork!

"Bir köpek adamı ısırırsa adam için olay, bir adam köpeği ısırırsa haber olur" klişesinin aslında kazalar için de geçerli olduğunu biliyor muydunuz?

Uçak kazalarının daha fazla haber olmasından mıdır bilinmez, uçak yolculukları bazı insanlar için endişe verici olabiliyor. Ancak bu gerçeğin en büyük nedeni, ender derecede az kaza yapan uçakların, kaza yaptıklarında doğal olarak haber olmasından kaynaklanıyor. 

Binek araçlarla seyahatlerde kat be kat daha fazla ölümcül kaza ile karşılaşıldığını araştırma sonuçlarında gören potansiyel bir yolcu için tercih meselesi daha kolay olmayacak mı?

Peki, Türk Hava Yolları, Atlas Jet, Pegasus, Anadolu Jet, Onur, Sky ve diğer hava yolu markaları bu olgu üzerinden neden yürümez?

Evet tüketici için fiyat önemli... Konfor ve zamanlama da oldukça önemli... (Özellikle rötar süreleri, diz mesafeleri ve ikramlar...) Peki ama bu markalar verilecek güveni neden göz ardı ederler? Hele bir de trafik kazalarında Türkiye'nin karnesi (ne yazık ki) berbatken...? 

Artık business class'a terfi etmiş, senede 100'den fazla yolculuğunu uçakla  gerçekleştiren  biri için değil belki ancak "özellikle iç hatlarda uçakla yolculuk yapmaya çekinen" tüketici grubunu göz ardı etmeyi hiç bir marka istemez sanırım... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder